Цілюща сила «китайського агрусу»


цілюща сила «китайського агрусу»

Словосполучення «китайський агрус» взято в лапки лише тому, що цей фрукт відомий більшості людей зовсім під іншою назвою — ківі.Але до Китаю він дійсно має безпосереднє відношення.І треба сказати спасибі садівникові-любителю з Нової Зеландії, який витратив тридцять років свого життя, щоб з культивированной їм китайської ліани виростити незвичайні плоди, знайомі тепер практично кожному.Ну а окрему вдячність новозеландському ентузіасту повинні висловити люди, яким фрукт, який містить масу корисних речовин і мікроелементів, дозволив поправити здоров'я.

А і б сиділи на трубі...

...А також інші корисні вітаміни — З, D, Е. В2, В3, В6, В9, РР.Причому вітаміну С ківі навіть удвічі більше, ніж в апельсинах, які також славляться його рясним змістом.Лише одного маленького плоду ківі буде достатньо дорослій людині, щоб виконати «план» з добового вмісту вітаміну С. Можна ще сказати, що той успішно взаємодіє з магнієм (він теж входить в цілющий складу фрукта) і в парі з ним благотворно впливає на роботу серцевого м'яза.Ну і раз вже ми заговорили про магнії, то принагідно скажемо про нього і ще пару добрих слів.Він, зокрема, добре допомагає правильному регулювання клітинного обміну.А значить, дозволяє організму, що називається, «в тонусі», сприяє підвищенню працездатності, найшвидшому відновленню сил після перенесених великих фізичних навантажень.

Крім магнію фрукт містить у великій кількості залізо, фосфор, натрій, алюміній, кальцій, йод, цинк, мідь, кобальт, молібден, марганець, калій.Про останній з елементів можна сказати, що завдяки йому наш організм регулює баланс кров'яного тиску.А це дуже важлива обставина для гіпертоніків.Або візьмемо вищезгаданий алюміній.Його надлишок, надмірне нагромадження — звичайно ж, шкідливі для організму.Але в невеликій кількості даний мікроелемент просто необхідний людині.Бо алюміній відіграє важливу роль у формуванні епітелію (тканина, що покриває зовнішню поверхню тіла та вистилає порожнисті структури — крім лімфатичних і кровоносних судин).А також — у побудові сполучної і кісткової тканини.

В «китайський агрус» присутній особливий рослинний фермент під назвою «актинідін».Він допомагає набагато краще засвоюватиметься білків і перетравлюватися їжі.

З ківі не до жиру!

Вживання ківі, вважають медики, служить профілактиці онкологічних захворювань, нейтралізує шкідливий вплив нітратів, зміцнює капіляри і судини, підвищує імунітет, опірність інфекціям, знижує ризик розвитку атеросклерозу.Крім того, стимулює різні системи людського організму.У тому числі кровоносну і нервову — посилюючи стійкість до стресових ситуацій.

У 100 грамах ківі міститься 47 кілокалорій — зовсім трохи, що робить фрукт корисним для дієтичного харчування.Крім того, є клітковина, органічні кислоти, і абсолютно немає холестерину.Більш того, плоди ківі з ним активно борються, допомагають виводити його з організму.Тут свою роль відіграють клітковина, калій і магній.Що стосується дієт, то найпростіша з них наступна.Правда, хоча вона й нескладна, але, перед тим як до неї приступити, неодмінно порадьтеся з лікарем.І взагалі, цим золотим правилом (проконсультуватися у медика — чи підходить вам та або інша дієта) необхідно користуватися завжди.Так от, дводенна дієта наказує за 6 прийомів протягом дня з'їдати кілограм ківі.Пити при цьому бажано або несолодке негазовану мінеральну воду, або (теж несолодкі) трав'яні чаї.

Фрукт здатний непогано спалювати жири — причому робить він це не гірше, ніж славляться своїм аналогічним якістю грейпфрути.А спалювання жирів, які блокують артерії, що знижує ризик появи тромбів.Так що все корисним чином взаємопов'язане!І ще про ефективною «оздоровчої ланцюжку» (взагалі їх при бажанні можна нарахувати безліч).Корисні речовини, що містяться в ківі, дозволяють виводити з організму шкідливі солі.А чим менше солей осідає в нирках, тим більше шансів на те, що в них не стануть утворюватися камені, приносять багато неприємностей.

Не зашкодь

Ківі може бути не тільки другом, а й ворогом.І про це потрібно обов'язково пам'ятати.Екзотичний фрукт здатний викликати сильну алергію.А у дітей навіть анафілактичний шок!До речі, дітям до п'яти років краще взагалі не давати.

Вживаючи ківі, ризикують ті люди, у кого є захворювання шлунково-кишкового тракту, гастрит з підвищеною кислотністю.Алергія на фрукт може проявлятися по-різному.У тому числі у вигляді розлади шлунка (діє як проносне), найсильнішою астматичної задишки, дерматозу глотки і гортані.

Корисний аргумент

Зміцнимо імунітет

На початку весни, коли організму не вистачає вітамінів, можна приготувати напій, який наповнить його енергією і зміцнить імунітет.Для цього слід змішати добре помитий і подрібнений разом з шкіркою плід ківі, стакан кефіру будь-якої жирності і невелика кількість кориці (вистачить того, яке поміститься на кінчику чайної ложки).У день досить однієї склянки такого напою.Але при цьому необхідно враховувати, що деякі особливо чутливі люди можуть відчувати сильне подразнення слизової оболонки

Допоможіть живота

Після надто рясної трапези ви можете відчувати печію, неприємну важкість у надмірно набитому животі.Часто не виключено і поява відрижки.Щоб уникнути всіх цих випадків, з'їжте плід ківі.І ви швидко відчуєте, як ситуація зміниться на краще.

Будемо красивими

Косметологічний ефект використання ківі відомий досить широко.Причому цілюща дія надає не тільки м'якоть, але і шкірка.Її внутрішньою частиною корисно протирати шию, обличчя і зону декольте.Це омолоджує і очищає шкіру, підтягує і тонізує її, збагачує вітамінно-мінеральним комплексом.

Є різні рецепти масок на основі ківі.

Поживна.Змішайте з двома столовими ложками натурального йогурту розім'яту половинку банана і м'якоть одного ківі.Після того як потримайте на обличчі двадцять хвилин, змийте водою (теплою).

Зволожуюча.Дві столові ложки нежирного сиру змішайте з подрібненою м'якоттю ківі.Змийте теплою водою, потримавши на шиї та обличчі протягом чверті години.

Пілінг.М'якоть ківі можна використовувати як пілінг.Протягом п'ятнадцяти хвилин потримайте на обличчі кашку з одного плоду, потім змийте теплою водою.

Для всіх типів волосся.Зробіть кашку з однієї частини червоного винограду (кісточки видалити) і трьох частин м'якоті ківі.Причому м'якоть найкращої брати з тієї частини, де немає дрібних кісточок, тобто ближче до шкірці.А інакше їх потім буде непросто змити з волосся.Втерев суміш в коріння, потримайте двадцять хвилин.Ця маска не тільки зміцнює цибулини, але і робить волосся еластичним, покращує їх блиск.

Для жирного волосся.На підсушене рушником волосся нанесіть кашку з змішаних в рівній пропорції йогурту, лимонного соку і м'якоті ківі.Спочатку — на корені, на чверть години.А потім розподіліть суміш по всій довжині волосся (7 хвилин).Маску змийте теплою водою, помийте голову шампунем і прополощіть водою з додаванням лимонного соку.Подібна маска дозволить волоссю краще дихати.Вона особливо корисна зараз, на самому початку весни, коли ми ще не зняли головні убори.

Від лупи.Для приготування цієї маски знадобиться квіти липи.Їх (дві столові ложки на склянку води) за півгодини до миття голови залийте окропом — нехай настоятися.Потім вимийте голову дитячим шампунем та підсушіть.Кашку з м'якоті ківі змішайте з частиною настою липового.Наносити на коріння волосся треба втирающими рухами.Маску на голові тримайте протягом тридцяти хвилин.Після цього змийте, використовуючи залишився липовий настій, розбавивши його при необхідності теплою водою.