Вип’ємо. І ще наллємо!


вип'ємо. і ще наллємо!

СПРОБУЙТЕ замінити ранковий бутерброд з ковбасою склянкою сирого яблучного або морквяного соку, і ви здивуєтеся тому, що вони дадуть вам не менше енергії і бадьорості, ніж ситний сніданок!

Поради «батька» соколечения

«БАТЬКОМ» соколечения вважається американський лікар Норман Уокер.Його рекомендації, розроблені ще на початку ХХ ст., перевірені і схвалені багатьма лікарями і пацієнтами і досі не втратили своєї актуальності.

Зокрема, суміш морквяного, бурякового і огіркового соків Уокер вважав прекрасним очисним і цілющим засобом для жовчного міхура, печінки, нирок, а також передміхурової залози, судин і суглобів.Універсальний рецепт: 10 унцій (1 унція = 28,4 грама) морквяного, по 3 унції бурякового і огіркового свіжовичавлених соків він прописував при артриті і анемії, цирозі та циститі, бронхіті, гіпертонічній хворобі, коліті і інших захворюваннях.

Капустяний сік він призначав для лікування виразки дванадцятипалої кишки, очищення кишечника і зниження ваги, при запорах.Картопляний сік в суміші з морквяним рекомендував при хворобах травлення, нервових захворюваннях, порушеннях функцій щитовидної залози...

Найменша кількість соку, рекомендоване Уокером, — пів-літра в день, проте не небезпечно за бажанням випивати і більше.Але пити потрібно не менше місяця і обов'язково вживати тільки рослинну їжу.

Свіжовичавлений сік довго не зберігається.Його потрібно випити протягом двох годин після приготування.Виняток для бурякового — щоб з нього зникли подразнюють кишечник шкідливі речовини, його необхідно потримати в холодильнику 2 години.

Очисна дієта

ОСЬ, наприклад, високоефективна сокова дієта лікаря Б. Йенсена, у якого за плечима 30-річний досвід лікування без застосування лікарських препаратів.

При появі перших ознак всякого нездужання він пропонує пити перші 5 днів фруктові та овочеві соки домашнього приготування.Їх можна розводити водою вдвічі.Але слід знати про індивідуальну непереносимість тих чи інших соків.При зайвій вазі не рекомендується пити занадто солодкі соки, при хворих нирках і артритах небажаний томатний сік, при діабеті — виноградний.Страждаючим гастритами, колітом, виразковою хворобою краще не пити гострих і кислих соків, а всі інші розбавляти слизовим відваром геркулеса.Морквяний ж сік корисний практично всім.Людям з хворими нирками або з циститом підійде журавлинний сік.У кого погані аналізи крові, тому під всі овочеві соки варто додати буряковий, а навесні — і сік свіжої зелені: кропиви, подорожника, лопуха (1 ч. л. на склянку).

Наступні 2-3 дні очисної дієти за Йенсену крім соків вживають ще й фрукти — в залежності від сезону і супутніх захворювань.Їх можна їсти скільки хочеться.

З 6-го по 11-й день до свіжих соків і фруктів додають сирі овочі, тушковані або печені, а ще овочевий відвар.На крупній тертці натерти різні овочі разом з бадиллям, картопля з шкіркою, додати будь-яку свіжу і суху зелень і трави, 1 цибулину, 2 ч. л. морської капусти замість солі.Все це покласти в каструлю і залити холодною водою так, щоб вона покривала овочі.Нагріти на повільному вогні, довести до кипіння і вимкнути.Закутати каструлю і залишити настоюватися на 2-3 години.Тепер в цей відвар (а по суті настій) перейшло багато цілющих речовин.Його треба поставити в холодильник і нагрівати тільки порцію за потреби.Пити 3 рази в день.

Після прийому овочевого настою можна виходити з очисної дієти, поступово розширюючи асортимент продуктів: спочатку 2-3 дні їсти каші на воді, потім — чорний хліб і сухарі з нього (білий взагалі бажано виключити з раціону), потім — кисломолочні продукти і супи без м'яса.

Така дієта не тільки дарує енергію, знімає втому і допомагає швидко подолати застуду та легкі нездужання, але і істотно полегшує перебіг різних хронічних хвороб.

Процес одужання буде йти успішніше, якщо у перші 3-4 дні прийому соків вранці приймати контрастний душ, а ввечері — ванни з відварами трав.