Ліки від таблетки


ліки від таблетки...

У нормі мікрофлора кишечника людини на 90% складається з корисних бактерій (біфідо-, лактобактерій та ін), що відповідають за формування нашого імунітету!Антибіотики, знімаючи запалення, повністю разру-ють природну флору кишечника, вбиваючи потрібні для здоров'я бактерії.В результаті наш організм може відповісти частими застудами, алергією, загостренням хронічних недуг, ослабленням імунного захисту, розвитком різних грибкових захворювань (наприклад, молочницею).Щоб уникнути таких небажаних наслідків, організму необхідно допомогти відновити сили.Яким чином?Найкраще — заселити кишечник «потрібними» бактеріями і налагодити роботу органів шлунково-кишкового тракту.

Здорова бактерія

Для відновлення нормальної мікрофлори кишечника включіть в свій раціон якомога більше продуктів, збагачених так званими здоровими бактеріями — пробіотиками (pro — «для», bios - життя«), які допомагають замінити загиблі корисні мікроорганізми.Пробіотики містяться в основному в кисломолочних продуктах різних кефирах, кисляку, мацоні.Приймати їх слід з ранку натщесерце та ввечері перед сном.Кисломолочні продукти корисні ще й тим, що виводять шлаки з організму.
Існують також і лікарські препарати в формі капсул і розчинів на основі мікроорганізмів — представників «хороших» бактерій.
Але приймати їх слід тільки після консультації лікаря!

Харчування для кишечника

Залатати пошкоджений антибіотиками організм допоможуть і пребіотики.Вони містять речовини, які живлять і активізують ріст нормальної мікрофлори кишечника.Крім аптечних препаратів пребіотики містяться в овочах і фруктах.А також в молочних продуктах та ягоди: полуницю, малину, чорній смородині (в тому числі і заморожених).
Щоб допомогти корисним бактеріям швидше адаптуватися в мікрофлорі кишечника, намагайтеся менше їсти солодкого, мучного.
Почніть вживати більше натуральних продуктів, особливо містять грубі харчові волокна і клітковину (зелені салати, сирі овочі, пророщені зерна, висівки та продукти з ними, каші).Їжте овочі та фрукти за принципом «світлофора» (завжди щось червоне, жовте, зелене).Такий різнобарвний раціон — не тільки джерело вітамінів і мінералів, але і завдяки червоним, жовтим і зеленим пігментів є справжнім еліксиром здоров'я.
Зверніть увагу на страви, підвищують захисні функції організму.
Багато сил і енергії ми отримуємо з білків.Ідеальна денна норма — 50 грамів.Кращий білок міститься в нежирної курячої грудки, рибі і бобових (сочевиця і квасоля).Риба — особливо цінний продукт, оскільки в ній містяться найважливіші для відновлення загального тонусу мікроелементи: йод, цинк, селен.Їх також можна знайти в молочних продуктах.І головне правило — пийте більше води!Велика кількість води виводить з організму шкідливі речовини, зміцнює сполучну тканину і покращує кровообіг.

Артишоковая терапія

Першу допомогу у відновленні організму після антибіотичної лікування нададуть корисні зміцнюють напої з овочів і фруктів.Ось один з рецептів «напою-рятувальника»: вичавіть сік з 4 апельсинів, додайте до нього 6 стіл.ложок соку зі свіжого кропу, 1 стіл.ложку лимонного соку, все як слід перемішайте і пийте протягом дня.
Хорошим відновлюючою дією, на думку фахівців, володіють напої на основі екстракту артишоку.
Речовини, що містяться в цьому овочевому рослині, допомагають усунути неприємні наслідки порушення природної флори кишечника: зменшують блювоту, нудоту, біль у животі, втрату апетиту, метеоризм, запори.Крім того, артишок сприяє поліпшенню апетиту і виведенню гепатотоксичних речовин, перешкоджає розвитку запальних процесів у системі ШКТ.Містяться в артишоку інулін, а також аскорбінова кислота, каротин, вітаміни В1 і В2 налагоджують процес обміну речовин.

Привіти з Тибету

Благотворно впливають на ослаблений організм і допомагають злагодженій роботі внутрішніх органів зелені чаї та відвари з трав.Дуже корисні відвари із звіробою і ромашки.А цей зміцнює і підвищує тонус чай на основі чебрецю застосовували ще тибетські лікарі: змішати по 50 г чебрецю, розмарину і апельсинової цедри, яку можна насушити самостійно з свіжих апельсинових кірок.Чайну ложку суміші залити гарячою водою і залишити на п'ять хвилин.Можна підсолодити напій медом.