Хітинова броня від хвороб


хітинова броня від хвороб

Багато чула про бджолиний підмор.Нібито він володіє чудодійними властивостями.Не могли б ви про нього розповісти?

Надія Тимофіївна, Оренбург

Дійсно, приготовані на основі підмору лікарські препарати унікальні.Невипадково в народній медицині вони з успіхом використовуються вже сотні років?-при лікуванні самих різних захворювань.Підмор володіє величезним біоенергетичний потенціал.Розповіддю про нього ми завершуємо серію публікацій «АН» про користь продуктів бджільництва.Ті, у кого збереглися попередні номери нашої газети, можуть скласти з цих статей унікальну бібліотеку: надруковані в неї поради вам ще не раз знадобляться.

У цього продукту дуже широке коло фізіологічної дії.Основне, за що він цінується,?-так званий хітозан-меланіновий комплекс.Вхідні в нього хітозан, меланін, гепарин виконують корисні для організму функції.Наприклад, гепарин корисний при тромбофлебіті, варикозі.Він зміцнює судини кінцівок та головного мозку, нормалізує артеріальний тиск, знімає запалення, покращує кровотворення.Саме гепарин підтримує необхідний баланс між двома системами крові: протизвертальної і згортаючої.

Меланін сприяє виведенню солей важких металів, токсичних речовин, радіоактивних ізотопів.

Неоціненна роль хітозану.Відомі його знеболюючі і кровоспинні властивості, здатність відновлювати слизову та шкіру при різних ранах, виразках, опіках.Причому при цьому не утворюються рубці.Крім того, хітозан покращує роботу щитовидної залози.

Володіє антиоксидантними властивостями підмор уповільнює старіння, знижує ризик виникнення онкологічних захворювань, діабету і атеросклерозу.Він зміцнює імунітет і покращує обмін речовин в організмі, виводить надлишки холестерину і жиру (він зв'язує жири і розщеплює їх), очищає кишечник і нормалізує його роботу.

Підмор підвищує фізичну і розумову працездатність, дозволяє позбавлятися від лямблій і істотно зменшує навантаження на печінку.Він також відомий жовчо — і сечогінним ефектом, здатністю регулювати діяльність нирок і серця.

У комплексі підмор застосовується при маститі, виникнення проблем із зором, суглобами, яснами і зубами, м'язами, слухом, передміхурової залозою.

Тим, кому за сорок, бажано двічі на рік приймати препарат на основі цього продукту.Можна приготувати, наприклад, настій на горілці.Столову ложку ретельно перемеленого підмору залити 200 мл горілки.Посуд має бути з темного скла.Її слід щільно закрити і три тижні тримати в темному місці.При цьому регулярно збовтувати: перший тиждень щодня, а потім кожні два дні.Пити протягом місяця по стільки крапель, скільки вам років (поділивши цю кількість на дві щоденні процедури).Через півроку повторити.

Є й інший спосіб, без використання спирту.Для цього в підлогу-літра холодної води засипається 2 ст. л. підмору, доводиться до кипіння і після ще дві години тримається на повільному вогні.Настій буде дієвим протягом двох тижнів.Зберігати його треба в холодильнику.

І спиртова настойка, і водний відвар побічних ефектів не мають.Вони дозволяють зміцнити імунітет.А хороший імунітет?-це профілактика від самих різних хвороб.І навіть якщо хвороба вже є?-організм зуміє краще з нею впоратися.До речі, спиртова настойка (15?крапель після їжі протягом двох місяців) корисна при захворюваннях судин головного мозку, печінки, нирок, гіпертонії.

А відвар дозволить зменшити проблеми з передміхурової залозою і сексуальними розладами.Приймати його слід в цьому випадку протягом місяця двічі на день?-за півгодини до їжі, теплим по 1 ст. л. Причому одночасно треба випити півсклянки теплої води, розмішавши в ній чайну ложку меду.Необхідні три таких місячних курсу, перерва між якими повинен складати кілька тижнів.

В одному з випусків ми розповідали про те, як лікують бджолиними вжаленнями.Щоб пом'якшити вплив отрути, поліпшити загальний стан організму, нерідко використовується підмор: він, крім іншого, служить профілактиці ускладнень, пов'язаних з алергією.І одночасно посилює терапевтичний ефект.

Протипоказань щодо використання бджолиного підмору немає, за винятком індивідуальної непереносимості.Підмор найкраще поєднувати з іншими біологічно активними продуктами бджільництва?-про них «Аргументи неделі» докладно розповідали в попередніх номерах.

Народний рецепт

Біль в попереку і суглобах.Протягом 20 хвилин настояти столову ложку підмору, залиту окропом.Потім від 5 до (максимум) 15 хвилин робити компрес або ванночку.

Тромбофлебіт.Дрібно розтерту ложку підмору всипати в склянку гарячого оливкової олії.Втирати теплим.

Варикозне розширення вен, мастит, панарицій.Протягом чверті години наполягати 100 г підмору, залитого гарячої (не киплячою) водою.Потім процідити через кілька шарів марлі.Віджати залишок і зробити з нього компрес, який тримати до повного охолодження.Зверху укутати його целофаном і рушником.