«Райський плід» від туги і тривог


«райський плід» від туги і тривог

СПРОБУЙТЕ зараз, у сезон динь, проводити хоча б два дні на тиждень «динну розвантаження», з'їдаючи щодня по півтора — два кілограми плода, тобто по 200-300 г за один прийом (це 2-3 шматочка стиглої дині середньої величини).В принципі, навіть півкілограма в день вже допомагають стимулювати роботу організму.Особливо цінна присутність у дині фолієвої кислоти, яка відіграє важливу роль у синтезі нуклеїнових кислот, стимулює функцію кісткового мозку.Вважається, що доросла людина щодня повинна отримувати з їжею не менше 200 мкг фолієвої кислоти, що забезпечується вживанням 150 г м'якоті стиглої дині.(Вагітним жінкам рекомендується споживати фолієвої кислоти вдвічі більше — це допомагає уникнути дефектів розвитку плоду.)Але тільки не поєднуйте диню з вживанням будь-яких інших продуктів!Їжте її не на десерт, а лише за дві години до прийому іншої їжі або через дві години після цього.

Що стосується способу вживання, тобто любителі готувати з дині варення, цукати, мармелади і навіть мед.В інших країнах її вживають навіть маринованої (наприклад, в Італії).Але слід знати, що деякі цінні речовини дині руйнуються при тепловій обробці.Те ж саме відбувається і при зберіганні розрізаного плоду, особливо якщо його залишають на світлі.Так що краще їсти диню в свіжому вигляді, насолоджуючись цим даром землі і небес.

Динний аргумент

У М'ЯКОТІ дині містяться глюкоза, фруктоза і сахароза, а ще вітаміни групи В, мінеральні солі калію, магнію, заліза, кальцію, селену.У дині, крім іншого, міститься рідкісний мікроелемент — германій.Саме тому в народній медицині диню застосовували при лікуванні душевнохворих — вона володіє високим тонізуючу дію.Тому і корисна людям, страждаючим від туги, меланхолії, депресії, головного болю, а також виснаженим і слабким.