Вибираємо А, В, С


вибираємо а, в, с

ВІТАМІН А міститься у всіх фруктах і овочах червоно-оранжевого кольору.В першу чергу це, звичайно, морква, червоний перець, обліпиха, помідори оранжевого і жовтого кольору, а також цитрусові — апельсини, лимони, грейпфрути.Крім вітаміну А в них велика кількість вітаміну С, який також необхідний для зору.Особливо корисні цитрусові літнім людям, у яких є схильність до катаракти або є її початкові стадії.Катаракта — це небезпечне захворювання очей, що загрожує сліпотою.

Вітамін С і взагалі поєднання вітамінів і цитрусових запобігають розвиток цієї хвороби.Для зміцнення сітківки ока особливо хороша чорниця.Вона сприяє відновленню світлочутливого пігменту сітківки — родопсину і збільшує гостроту зору навіть при малій освітленості в приміщенні.Корисні також трави, які додають в їжу, — петрушка і селера.І коріння, і листя їх дуже благотворно діють на очі, так як містять провітаміни.Зерна пшениці, крупи, піддаються мінімальній тепловій обробці, доварені під грілкою після короткого кип'ятіння, і особливо геркулесова каша, сприяють нормалізації балансу поживних речовин у всьому організмі і опосередковано впливають на нормалізацію зору.

Щоб відновити нормальний зір, переглянете свій раціон.Сніданок краще починати з поєднання свіжих і сушених фруктів і холодного молока.На обід — сир і салати з приправою з лимонного соку або рослинної олії нерафінованої соняшникової, оливкової або соєвого.Ці олії дуже корисні як для очей, так і для організму в цілому.А також м'ясо, риба або яйця з овочами, приготованими на пару.

Найкорисніша — натуральна їжа, в якій міститься найбільша кількість вітаміну А та інших вітамінів і поживних речовин.Вона допоможе вам довше зберегти зір нормальним, а при захворюваннях очей буде сприяти якнайшвидшому одужанню.