«Бджолиний хліб» — всьому голова


«бджолиний хліб» - всьому голова

Пергу називають «бджолиним хлібом».Вона — цінний білковий корм.Це квітковий пилок, яка пройшла молочнокисле бродіння, залита медом і щільно утрамбована в комірки стільників.Бродіння виникає під впливом дріжджових грибів, різних ферментів і бактерій.Після того, як зерна пилку проростуть і відбудуться відповідні хімічні реакції, утворюється перга.

Природний вітамінний комплекс

Для людини даний продукт бджолиного виробництва дуже корисний.Це найцінніший збалансований вітамінний комплекс.Зокрема, перга здатна відновлювати нормальну діяльність підшлункової залози, шлунково-кишкового тракту і печінки; корисна при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, серцево-судинних захворюваннях, анемії, захворюваннях органів дихання, хвороби травної системи і нирок, простатиті, гіпертонії.Вагітним жінкам вона допоможе відновити гемоглобін навіть без застосування препаратів заліза.

Завдяки перзі зміцнюють капіляри, виводяться з організму токсини, нормалізується і стимулюється робота ендокринної системи, підвищується чоловіча потенція.А ще — сповільнюється старіння організму.Прийнята на ніч з медом, перга значно поліпшить сон.

Рекомендується вона при клімаксі; для збільшення вмісту еритроцитів у крові, лікування захворювань нервової системи, зміцнення імунітету і підвищення опірності інфекціям, при хронічних запорах і діареях, метеоризмі.Вона ж — природний анаболічні стероїди.

Перга має антимікробні та протипухлинними властивостями.Особливо цінною її робить те обставина, що серед трьох десятків присутніх у ній амінокислот і жирних кислот рівно третина не здатні синтезуватися тваринними організмами.Що це означає?Вони повинні вживатися вже в готовому вигляді.

Стимуляція росту

У перзі містяться гормоноподібні речовини, зокрема, стимулятор росту.У ній дуже багато вітамінів (А, Е, С, D, В1, В2, В6), вуглеводів, мікроелементів, ферментів і білків.Причому — увага!— ці білки в біологічному плані цінніше тих, які є в яйцях, молоці або м'ясі.

Для налагодження обміну речовин розчиніть 180 г натурального меду в 800 г кип'яченої води кімнатної температури).А потім — ще й 50 г перги.Безперервно помішуйте протягом 10 хвилин.Нехай кілька днів настоїться при кімнатній температурі, поки не заграє.Потім приймати за 30 хвилин до їжі по одній склянці.

При коліті протягом одного-півтора місяців пергу вживають тричі на день за півгодини до їди по 1 ч. ложці.Те ж саме — при простатиті (курс можна проводити до чотирьох разів на рік).

Всі без винятку вітаміни, які є в перзі, засвоюються людиною повністю.Тому по ефективності позитивного впливу з нею не зрівняється жоден із штучних препаратів.Хімічним шляхом, синтезуванням продуктів нічого подібного перзі, людина створити просто не в змозі.Ні зараз, ні, швидше за все, і в майбутньому.

Перга здатна допомогти при харчовій алергії (по половині грама тричі на день).В результаті у людей, що страждають нею людей поліпшуються всмоктування і перетравлення їжі, відновлюється стілець.Вони перестають відчувати постійно присутній в таких випадках і цілком зрозумілий дискомфорт.

Крім іншого перга вважається цінною добавкою до раціону вагітних, годуючих матерів і дітей при штучному вигодовуванні.

Приймаються щодня від 10 до 30 грамів перги чудово тонізують організм, збільшують працездатність, підвищують стійкість до стресів, допомагають при фізичному перевтомі і поліпшують діяльність мозку.Це гарне антисклеротичну засіб.Для досягнення позитивного терапевтичного ефекту можна вживати пергу в тому числі з медом або розчиненої у воді.Щоденний прийом зазначеної кількості (протягом одного-двох місяців) дозволить відновити менструальний цикл, підвищити активність статевих залоз.Шматочки перги слід розсмоктувати у роті.Але врахуйте, що по завершенні процедури протягом півгодини не треба нічого пити і їсти.

На основі перги роблять косметичні препарати.Вони покращують еластичність шкіри, зберігають її гідратацію і розгладжують зморшки.В залежності від того, який у вас тип шкіри, можна робити змішані перговій маски з прополисной маззю, звичайним кремом, яєчним білком або жовтком.Ось один з рецептів масок для обличчя.Змішайте половину чайної ложки «бджолиного хліба» з такою ж кількістю меду.Після цього на чверть години нанесіть на шкіру, а потім змийте прохолодною водою.Результат не сповільнить себе чекати — шкіра стане оксамитовою і набуває рожевий колір.

А якщо, приймаючи пергу, одночасно протирати обличчя спиртовим екстрактом іншого продукту бджільництва — прополісу (про нього «АН» розповідали в одному з попередніх номерів), то можна позбутися від вугрів.

Перевірте свою реакцію

Як ваш організм переносить пергу?Це легко перевірити.Треба розсмоктати її пару зерняток.Бажано в присутності медика.Через день, якщо не сталося нічого неприємного, — вдвічі більше.І якщо знову все пройшло нормально — значить, індивідуальна переносимість у вас нормальна.

При всіх її чудових корисних якостях пергу небажано вживати при міомі матки, токсичному зобі і злоякісних онкологічних захворюваннях 3-4-й стадії.Є обмеження, пов'язані зі згортанням крові: вона може погіршуватися при застосуванні перги — оскільки та містить значну кількість вітаміну А. І ще необхідно пам'ятати наступне.Людям, які страждають серйозним порушенням обміну речовин, вживати пергу треба виключно під медичним контролем.

Не варто регулярно вживати її понад рекомендованої норми.Інакше є ризик отримати гіпервітаміноз — а це загрожує для печінки, нирок і селезінки.Виняток можуть становити лише гострі респіраторні захворювання.

Свіжа перга зберігається в холодильнику до двох років.Тримати її бажано в закритій скляній банці, щоб туди не проникали ніякі сторонні — запахи.

Народний рецепт

З допомогою перги люди лікуються вже сотні років.І вона не підводить!Пропонуємо читачам «АН» кілька народних рецептів.

Після інфекцій та операцій.Для цього готується спеціальна суміш.Треба взяти 25 г перги, 100 г вершкового масла і 50 г меду.Перемішати.А потім робити на цій основі бутерброди.З'їдати їх по два в день.

Допоможе також перга з медом (1/1),тричі на день по 1 ч. ложці.Малюкам до року — не більше третини чайної ложки, дітям старше — по половині.

Анемія у дітей.Змішані в рівній пропорції перга і мед допоможуть поліпшити роботу кишечника, знизити тиск, збільшити в крові кількість гемоглобіну і еритроцитів.В день потрібно половина чайної ложки (приблизно 4 гранули).

Вагітність.Приймаються двічі на день 2-3 гранули перги дозволять зменшити ризик викидня і токсикозу — в перші місяці.А в наступні зміцнять імунітет не тільки матері, але й дитини.Після пологів перга покращує лактацію, добре тонізує організм, відновлює втрату крові.

Хвороби печінки.Тричі на день приймати по три гранули.Як правило, при цьому нормалізується вміст у крові білірубіну, перестають з'являтися неприємні болі в правому підребер'ї.«Побічний ефект» — поліпшення апетиту.

Гепатит, грип, фарингіт, ангіна, ГРВІ.Чотири рази в день по 4 гранули, які кладуть під язик.Після того як гранули розсмокчуться, півгодини не можна нічого пити.

Профілактика грипу та ГРВІ.Дорослим — щодня 3 гранули (2 г), дітям — 0,5 р. Повний профілактичний курс для дорослих — 40 р.

Гіпертонія і гіпотонія.Максимум 2 г на день для дорослої людини.Гіпотонікам — після їжі, гіпертонікам — до неї.

Після інсульту та черепно-мозкової травми.Перга добре допомагає відновлювати мозковий кровообіг.Рекомендована норма — чотири рази на день по 1 р.

Проблеми зі статевою сферою.Щоб підвищити потенцію, треба щодня вживати по 2 гранули.

Мастопатія, доброякісна пухлина.Для повного курсу лікування, розрахованого на три місяці, знадобиться півкілограма перги.За півгодини до їжі слід двічі на день гарненько розсмоктувати у роті (слина допомагає кращому засвоєнню) три-чотири гранули.Тобто третина чайної ложки.

Виразка шлунка, дванадцятипалої кишки, гастрит.Тричі на день по три грами.

Герпес, екзема, нейродерміт, псоріаз.Також тричі на день, від двох до чотирьох грамів.