Чай не п’єш – звідки сила!


чай не п'єш – звідки сила!

Останні два тижні наша імунна система працювала на межі своїх можливостей і знаходиться в пригніченому стані.Ми сподіваємося, що ви слідували рекомендаціям лікаря Світлани Соломатіної.Сьогодні наш доктор пропонує включити в свій раціон так звані адаптогенні чаї.Що містяться в них біофлавоноїди, танін і вітаміни працюють як біостимулятори, необхідні організму в даний момент.

САГАНДАЛЯ («Біле крило»).1 ч. л. трави сагандали заварюємо 1 л окропу.Наполягаємо 2-3 години.Потім цей настій розбавляємо завареним звичайним чорним чаєм у пропорції: 1 частина настою сагандаля і 4 частини чорного чаю.Більш швидкий, але менш цінний спосіб приготування даного чаю.3-4 листочка сагандали змішуємо з 1 ч. л. чорного (не ароматизованого) чаю і заварюємо звичайним способом.

У день такого чаю можна випити 2-3 склянки.

КАРКАДЕ.1 ч. л. заварюємо 1 склянкою окропу, настоюйте 30-40 хвилин.Можна приймати гарячим, кімнатної температури або охолодженим 2-3 склянки на день.

РОЙБУШ.Заварюємо як звичайний чай: 1 ч. л. на склянку окропу.У день можна випити 1-2 склянки.

МАТЕ.Бажано використовувати не чистий мате, а з добавками лимона або апельсина.1 ч. л. заварки на 0,5 л окропу.Найкраще заварити в термосі і настояти 30-40 хвилин.В день — всього один стакан!

Звертаємо увагу на тривалість настоювання цих чаїв — 30-40 хвилин, не менше!І дозування — не більше зазначеної в рекомендації!Інакше корисне перетвориться на шкоду.