Підвищуємо гемоглобін


підвищуємо гемоглобін

Розкажіть, будь ласка, з допомогою яких продуктів можна підвищити вміст гемоглобіну в крові?

Наталя, Волгоград

Ті, у кого низький гемоглобін, можуть підвищити його за допомогою народних рецептів.Ось деякі з них.

Каші.Дуже корисні зварені на воді каші без цукру.Особливо гречана і пшоняна.Бажано вживати їх щодня, додавши за бажанням родзинки, гарбуз, масло, свіжу зелень.

Зливу.Тим, у кого немає проблем з шлунково-кишковим трактом, рекомендується їсти якомога більше.Причому не тільки свіжу, але і заморожену.Зазвичай у такому випадку гемоглобін відновлюється вже через пару місяців.

Овочеві салати.Багато корисних інгредієнтів міститься в моркві, кропі, зеленій цибулі, петрушці, капусті, буряку, яблуках, гарбузі, болгарському перці.Так що є з чого вибирати.

Медова суміш.Ретельно подрібніть волоські горіхи.Перетріть журавлину.Змішайте їх і горіхи з медом.Приймайте суміш щодня — по одній столовій ложці.

Сік.Протягом дня випивайте суміш соків: морквяного, яблучного і бурякового (у пропорції 2:1:1).Причому бажано — відразу після приготування.Тільки врахуйте: каротин без жирів практично не засвоюється.Тому перед прийомом соку з'їжте 1 ст. л. сметани.Або інший рецепт: 270 г соку моркви змішати з 30 г соку фенхелю.Випити протягом дня.